Ook ik zwijm wel eens weg wanneer ik foto’s zie over het machtige New York, de ijslandse warmwaterbronnen waar mensen liggen te relaxen in een oase van rust of de eindeloze woestijnen van Dubai. Maar ik kan gewoon niet weerstaan aan die guitige snuitjes die me lief en lichtelijk onder dwang vragen: baasje, ik mag toch mee op avontuur?
Dus hebben wij onze manier van reizen aangepast: van luilekker op het strand, kuieren in de winkelstraat en ontbijtbuffetten om U tegen te zeggen zijn we geëvolueerd naar trekken door de bossen met een rugzak proviand, bergen beklimmen en hopen dat ze ons wat omhoog trekken, even pauze houden om uit riviertjes te drinken in plaats van dat lekker rosétje op een frans terras. 
Laat het meenemen van je hond je niet afremmen in je plannen, want geloof mij: reizen met honden brengt je op plaatsen waar je nooit dacht te komen, brengt je in situaties die je nooit zal vergeten, en bovenal: het brengt een dikke vette smile op jouw en je viervoeters snuit. 


Landenlijst

België

Je hoeft niet ver te gaan om heerlijke pareltjes te vinden. Limburg, Ardennen, de kust...één voor één plekjes waar je tot rust kan komen en heerlijk wandelen. 

Nederland

Onze noorderburen zijn super gastvrij en staan doorgaans onze viervoeters met open armen op te wachten. Een wandelparadijs dichtbij. 

Frankrijk

Als rasechte bourgondiërs kan Frankrijk niet ontbreken als reisbestemming. Du vin, du pain et du chien :-) 

Duitsland

Dit land heeft echt enorm veel te bieden: prachtige meren, leuke stadjes, bergen en bier...veel bier. 

Denemarken

Het is plat, je verstaat geen bal van de lokale bewoners, het zuigt je portemonnee leeg maar wat een rust straalt dit land uit!

Noorwegen

Ik zal er niet om liegen: dit land heeft mijn hart gestolen en ik hunker naar de dag dat we kunnen teruggaan. Best wel een beetje aan de conditie werken op voorhand :-) 

Zweden

Naar Zweden geraak je makkelijk per auto of per ferry. Wij bleven in het zuidelijke deel. Daar is alles redelijk plat, op een speciaal gebied na: Kullaberg. 

Zwitserland

Zwitserland, land van Toblerone en kaas. Van hooggebergte en ondergesneeuwde kronkelende padjes. En van berggeiten…veel berggeiten. 

Engeland

Met de Eurotunnel ben je in no time in Engeland. En wauw, wat een pracht en praal!