Verzorging

Uw hond wordt in ons trimsalon eerst uitgekamd en ontklit. Vervolgens kan hij genieten van een deugddoend badje met hypoallergene shampoo en conditioner. Genietend van een warm briesje worden zijn lokken drooggeblazen. Afhankelijk van het type hond wordt er ontwold, geknipt, geschoren en verder afgewerkt. Nageltjes en oortjes worden ook onder handen genomen.

Wij zijn gespecialiseerd in: 

Honden met wollige ondervacht, zoals bijvoorbeeld de Alaskan Malamute, Keeshond, Samojeed, Australische herder, Berner Senne, Leonberger, Sint Bernard, New Foundlander, ChowChow, Collies, ...

Langharige honden zoals Cockers, Bearded Collie, Cavalier, Setters, Golden retriever, Kooikerhondje, vlinderhondje, langharige Teckel…

Langharige katten zoals de Pers, Main Coone, Ragdoll, Birmaan, Boskat… kunnen soms onvoldoende voor hun vacht zorgen. Voorkom klitten door op tijd een borstelbeurt in te plannen. 

Problemen aan pols en schouder hebben me helaas doen beslissen geen ruwharige honden meer te doen (plukhonden) of honden met veel knipwerk, zoals poedels, labradoodles, bouviers. Ik verwijs je graag door naar mijn collega's in de buurt. 

Puppy gewenning

Voor uw puppy is het belangrijk dat het bezoek aan het trimsalon als aangenaam wordt ervaren. Wij nemen daarom GRATIS even de tijd om jullie kleintje tot 4 maanden te laten wennen aan al deze nieuwe 
handelingen en geluiden.


Ook uw kat kan deugd hebben aan een vachtverzorging. Vooral langharige katten kunnen hinder ondervinden van klitten of onderwol die de vacht schade berokkenen. Wij ontklitten en ontwollen waar nodig. Je zal zien dat de vacht er eens zo fris en glanzend oogt na een bezoekje aan ons trimsalon. 


Prijzen

Wij hanteren een richtprijs per ras. Deze hangt af van allerlei factoren:
- soort vacht (kort/lang/krulletjes...) 
- staat van de vacht (veel klitten of goed geborsteld door de baasjes) 
- grootte van de hond (chihuahua vs newfoundlander) 
- verbruik van water en elektriciteit (Duitse dog is groot maar snel droog, Berner Senne is ook groot, maar drogen duurt veel langer) 

Dit zijn richtprijzen, als jouw hond meer tijd in beslag neemt door bijvoorbeeld klitten te verwijderen of vlooien heeft gaat je portemonnee niet content zijn. Breng je jouw hond in goede vachtconditie dan krijg je een kus van de juffrouw en een bank vooruit. :-)